Friday, 13 April 2012

Story about KITTY :)

Assalamulaikum..Morning pepps!hehe..
Rajin pulak pagi-pagi aku nak update blog..lama dah tak jenguk blog..sebab tak ada idea nak story pasal apa..hehe..Pagi ni nak story pasal kitty..Kucing aku hehe..Sapa peminat kucing macam aku angkat kaki hihi..gurau jer..Ok actually sekarang banyak kempen-kempen pasal kucing kan..suka sangat!that mean masyrakat kita sangat mengambil berat..walaupun mereka hanyalah seekor kucing..Kucing juga makhluk Allah macam kita..so jangan menghina-hina,atau membuli kucing..aku benci manusia macam tuh..Marah sangat ni ><
Sebelum story pasal KITTY meh aku show pic dulu :)

Kitty say 'HELLO'

meoowwww ;)

Ha dah tengok kan gambar kitty tuh..sebenarnya tak tahu nak letak nama apa hehe..so aku letak nama kitty nampak macam girl2 sikit..Dia betina,,manja jugak,and baka campur parsi n kampung..tengok bulu dia pon macam kembang..aku jumpa kitty kat pasar..time tuh aku nak buang sampah ngan mama..then mata aku sungguh tajam memerhatikan kucing-kucing..tiba-tiba aku ternampak si kitty ni duk tepi longkang sendirian..aku cepat-cepat suh mak aku berhentikan kereta..sebab dari jauh aku tengok dia kucing parsi..so aku tak nak lepaskan peluang..cepat-cepat aku bawa dia masuk kereta..sungguh sedih hati aku..sangat la kurus time tuh..rasa tulang jer badan dia..aku takut jugak nak pegang..tapi nak tak nak aku pegang jugak hehe..Then aku bagi dia makan and minum..lapar sangat-sangat time tuh..Then aku sediakan kandang untuk dia tido..And now dia jadi sebahagian dari hidup aku..Aku nak jaga dia sampai akhir hayat dia..Kalau lah kitty ada anak mesti comel ><
Ok la nak mengundurkan diri..nak breakfast :)
Assalamulaikum^^

No comments:

Post a Comment